a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár - Fiókkönyvtár - Olvass velünkakadálymentes változat

normál nézet

Textlib On-line katalógusCímünk:

2835 Tata-Agostyán
Kossuth u. 31.


telefon: 

+36 30/691-0042


e-mail:

 konyvtaragost@pr.hu


Skype:

agostyankonyvtar

................................

további részletek >>Látógatóink száma
2011. december 5-től: 

Olvass velünk

Tudtad?

Sző, fon, nem takács. Mi az? És mi az a tövises görögdinnye? 

Családfa, cizellálás, garabonciás diák, kolosszális, rostély: tudod, hogy mit jelentenek? 

Sárkányürömfű, angyalgyökér, katángkóró, kecskeruta, ördögszekér: ugye nem ismerős egyik sem?


Versek, mesék, egyéb olvasnivalók 

Versek vaddisznóról, elefántról, zsiráfról, virágokról."Volt egyszer egy kis királyfi, elindult világot látni. Összeszedve kis motyóját, elhagyta a palotáját. Helyette a búzatáblán született egy kis királylány. Ide vettük, felneveltük, magunké helyett szerettük. Nem is adjuk oda másnak, mesebeli szép mátkának, csak egyedül őmagának: mesebeli kis királynak.""..." Bezzeg" mondják mindenre a felnőttek. Katit azonban nem érdeklik a régi történetek, ő most tizenöt éves, most szerelmes, most akar boldog lenni.... "Matilda iskolába akar járni és tanulni szeretne. Az iskolában találkozik a tündéri  tanító nénivel Édess kisasszonnyal és a félelmetes igazgatónővel Ordass kisasszonnyal. Számtalan torokszorító és mulatságos kaland közben döbben rá, hogy csodatévő képességgel is rendelkezik.Állatmesék kedvelőinek >>

Tudtad, hogy minden hízelgő abból él, hogy meghallgatják a szavát? Hallottál már arról, hogy a delfinek kedvelik az embereket és segítenek rajtuk, ha tudnak? De mi van, ha becsapják őket? Olvastál már a nagyravágyó békáról, aki olyan hatalmas szeretett volna lenni, mint az ökör?Német nyelvű könyvek >>

Sok nagy és kicsi állattal ismerkedhetsz meg a képeskönyvből  nagyon rövid német nyelvű ismertetővel.

Német nyelven olvashatod Csipkerózsika, Hamupipőke, Piroska, Holle anyó, a császár új ruhájáról, vagy a kis Muckról szóló történeteket  és még sok más mesét.

tovább>>

Eseménynaptár
<
>
<
>facebook
twitter
Nyitva tartás


Péntek:
14:30 - 18:30


A gonoszabbnál is gonoszabb mostoha

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy rengeteg nagy erdő, amellett pedig volt egy szép kis falu. Abban a faluban csakis szegény emberek laktak. De mind között a legszegényebb egy özvegyember volt. Nem volt annak mása, csak egy szépséges kis leány gyermeke, meg egy kedves szöszke hajú fiacskája. Ezek aztán olyan szegények voltak, hogy hétszám csak az éhkoppot nyelték. Ha néha került egy kis kenyérre való lisztecske, a szitát a szomszédból kellett kölcsönkérni, mert még az sem volt nekik.

Lakott a szomszédban egy özvegyasszony, két csúfságos öregedő lányával. Ez az özvegyasszony szemet vetett a szomszédra, el akarata vetetni magát feleségül. Ezért aztán nyájasan fogadta a kislányt, szép szóval becézte, mindent kölcsön adott, amit csak kért. A kislánynak jólesett az anyai szó, és unszolni kezdte az apját, hogy venné feleségül az özvegyasszonyt. Gondolta, anyja lesz az anyja helyett, a lányok pedig kedves nénéi.

Tovább>>


A sorozatban korábban megjelent mesék

3co