a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár - Fiókkönyvtár - Programokakadálymentes változat

normál nézet

Textlib On-line katalógusCímünk:

2835 Tata-Agostyán
Kossuth u. 31.


telefon: 

+36 30/691-0042


e-mail:

 konyvtaragost@pr.hu


Skype:

agostyankonyvtar

................................

további részletek >>Látógatóink száma
2011. december 5-től: Könyvtári Napok 2012 - Agostyán | KiállításKönyvtárunk a 2012-es Országos Könyvtári Napok programjaihoz kapcsolódva, melynek mottója Könyvtárak az aktív idősödésért volt, két pályázatot is meghirdetett.

"Nagyszüleink praktikái" című pályázatunk célja az volt, hogy összegyűjtsünk és csokorban szedjünk néhány „okosságot”, és „turpisságot” melyet a fiatalabb korosztály már rég elfelejtett, de még mindig helytálló, hiszen mindenki talál otthon egy-két alapanyagot, növényt, fűszert, mely sok esetben a legjobb elsősegély lehet, és mindenkinek van szüksége néhány ötletre, amellyel csökkenthető a családi költségvetés. Nem titkolt szándékunk volt, hogy ráébresszük idősebb olvasóinkat, mennyi örökölt és tapasztalatokra épülő tudás van birtokukban, melyet még át kell adniuk gyermekeik, unokáik, az utókor számára, csak merjék elmondani, és ehhez egy lehetőséget kínál a könyvtár.

[ 1 ]
Eseménynaptár
<
>
<
>facebook
twitter
Nyitva tartás


Péntek:
14:30 - 18:30


A gonoszabbnál is gonoszabb mostoha

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy rengeteg nagy erdő, amellett pedig volt egy szép kis falu. Abban a faluban csakis szegény emberek laktak. De mind között a legszegényebb egy özvegyember volt. Nem volt annak mása, csak egy szépséges kis leány gyermeke, meg egy kedves szöszke hajú fiacskája. Ezek aztán olyan szegények voltak, hogy hétszám csak az éhkoppot nyelték. Ha néha került egy kis kenyérre való lisztecske, a szitát a szomszédból kellett kölcsönkérni, mert még az sem volt nekik.

Lakott a szomszédban egy özvegyasszony, két csúfságos öregedő lányával. Ez az özvegyasszony szemet vetett a szomszédra, el akarata vetetni magát feleségül. Ezért aztán nyájasan fogadta a kislányt, szép szóval becézte, mindent kölcsön adott, amit csak kért. A kislánynak jólesett az anyai szó, és unszolni kezdte az apját, hogy venné feleségül az özvegyasszonyt. Gondolta, anyja lesz az anyja helyett, a lányok pedig kedves nénéi.

Tovább>>


A sorozatban korábban megjelent mesék

3co