a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár - Fiókkönyvtár - Arborétumakadálymentes változat

normál nézet

Textlib On-line katalógusCímünk:

2835 Tata-Agostyán
Kossuth u. 31.


telefon: 

+36 30/691-0042


e-mail:

 konyvtaragost@pr.hu


Skype:

agostyankonyvtar

................................

további részletek >>Látógatóink száma
2011. december 5-től: 

Arborétum

 

Arborétum

Agostyán felett  a Gerecse-hegységben a festői szépségű Bocsájtó-völgyében  1954-ben létesült elsősorban kísérleti céllal. Az Arborétumban nem őshonos, gyorsan növő  fafajták ipari célra történő termeszthetőségének kutatása és vizsgálata folyt. Közel 300 növényt és növényváltozatot telepítettek a kertbe, melyek mára jelentős méreteket értek el, és impozáns, évszakonként felejthetetlen látványt nyújtanak a látogatók számára.

Az Arborétum május 1. és szeptember 30. között látogatható.

Megközelíthető Autóbusszal, gépkocsival, kerékpáron és gyalogosan.

Az Arborétum 2012. évi programjaiból

Eseménynaptár
<
>
<
>facebook
twitter
Nyitva tartás


Péntek:
14:30 - 18:30


A gonoszabbnál is gonoszabb mostoha

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy rengeteg nagy erdő, amellett pedig volt egy szép kis falu. Abban a faluban csakis szegény emberek laktak. De mind között a legszegényebb egy özvegyember volt. Nem volt annak mása, csak egy szépséges kis leány gyermeke, meg egy kedves szöszke hajú fiacskája. Ezek aztán olyan szegények voltak, hogy hétszám csak az éhkoppot nyelték. Ha néha került egy kis kenyérre való lisztecske, a szitát a szomszédból kellett kölcsönkérni, mert még az sem volt nekik.

Lakott a szomszédban egy özvegyasszony, két csúfságos öregedő lányával. Ez az özvegyasszony szemet vetett a szomszédra, el akarata vetetni magát feleségül. Ezért aztán nyájasan fogadta a kislányt, szép szóval becézte, mindent kölcsön adott, amit csak kért. A kislánynak jólesett az anyai szó, és unszolni kezdte az apját, hogy venné feleségül az özvegyasszonyt. Gondolta, anyja lesz az anyja helyett, a lányok pedig kedves nénéi.

Tovább>>


A sorozatban korábban megjelent mesék

3co