a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár - Fiókkönyvtár - Bemutatkozásakadálymentes változat

normál nézet

Textlib On-line katalógusCímünk:

2835 Tata-Agostyán
Kossuth u. 31.


telefon: 

+36 30/691-0042


e-mail:

 konyvtaragost@pr.hu


Skype:

agostyankonyvtar

................................

további részletek >>Látógatóink száma
2011. december 5-től: 

Bemutatkozás

 

 

Könyvtárunk 1956 óta áll olvasóink rendelkezésére. Kezdetben önnálló könyvtárként, majd 1980-tól a tatai Móricz Zsimgond Városi Könyvtár fiókkönyvtáraként működik.

2006 elejétől felújított környezetben 6000 kötetet meghaladó könyvállománnyal várjuk olvasóinkat.

Munkatársaink segítséget nyújthatnak abban, hogy megtalálhatja munkájához, tanulásához, kedvenc időtöltéséhéhez szükséges irodalmat.

Korszerű technika segítségével kalandozhat a világhálón.

 

Honlapunk célja, hogy megismertessük Önöket munkánkkal, valamint rövid ismertető formájában a település múltjával és jelenével.

Bízunk abban, hogy az általunk nyújtott ismeretek alapján közelebb kerülhetünk egymáshoz.

 

Szép napot, hasznos időtöltést kívánunk!

 

Eseménynaptár
<
>
<
>facebook
twitter
Nyitva tartás


Péntek:
14:30 - 18:30


A gonoszabbnál is gonoszabb mostoha

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy rengeteg nagy erdő, amellett pedig volt egy szép kis falu. Abban a faluban csakis szegény emberek laktak. De mind között a legszegényebb egy özvegyember volt. Nem volt annak mása, csak egy szépséges kis leány gyermeke, meg egy kedves szöszke hajú fiacskája. Ezek aztán olyan szegények voltak, hogy hétszám csak az éhkoppot nyelték. Ha néha került egy kis kenyérre való lisztecske, a szitát a szomszédból kellett kölcsönkérni, mert még az sem volt nekik.

Lakott a szomszédban egy özvegyasszony, két csúfságos öregedő lányával. Ez az özvegyasszony szemet vetett a szomszédra, el akarata vetetni magát feleségül. Ezért aztán nyájasan fogadta a kislányt, szép szóval becézte, mindent kölcsön adott, amit csak kért. A kislánynak jólesett az anyai szó, és unszolni kezdte az apját, hogy venné feleségül az özvegyasszonyt. Gondolta, anyja lesz az anyja helyett, a lányok pedig kedves nénéi.

Tovább>>


A sorozatban korábban megjelent mesék

3co